Muziekvereniging St. Gregorius is een Heulse vereniging die al sinds 1927 bestaat. Meer dan 95 jaar maken jong en oud samen muziek in deze Westlandse kern. Veel muzikanten en slagwerkers komen uit het dorp, maar meer en meer ook uit de andere Westlandse kernen, ja zelfs van buiten de regio en dat is niet voor niets!

St. Gregorius bestaat uit een harmonieorkest, een startersorkest, het Combo Hibidog, de slagwerkgroep PerQzzy en een blokfluitgroep. In het menu 'Afdelingen' kan je daar alles over terugvinden.

Via de vereniging kun je de blaas- en slagwerkinstrumenten leren bespelen die in een harmonieorkest of in een slagwerkgroep thuishoren. De beste muziekdocenten die in het Westland te vinden zijn, leren je alles. De theorie, maar natuurlijk ook het bespelen van het instrument zelf. De vereniging biedt jou de mogelijkheid om in een aantal jaren de muziek- of slagwerkdiploma’s A, B en C te halen. Wil je het D-diploma halen? Dan begeleiden we jou naar de top van de amateur muziek.

Muzikanten van de orkesten repeteren op donderdagavond. De slagwerkgroep PerQzzy heeft geen vaste oefendag, maar oefent projectmatig.

Lijkt het je leuk om een muziek- of slagwerkinstrument bij ons te bespelen, of wil je bij ons komen zingen? Neem dan contact met ons op!