Over Ons

St. Gregorius

Muziekvereniging St. Gregorius is een Heulse vereniging die al sinds 1927 bestaat. Meer dan 90 jaar maken jong en oud samen muziek in deze Westlandse kern. Veel muzikanten en slagwerkers komen uit het dorp, maar meer en meer ook uit de andere Westlandse kernen, ja zelfs van buiten de regio en dat is niet voor niets!

St. Gregorius bestaat uit een harmonieorkest, een startersorkest, het Combo Hibidog, de slagwerkgroep PerQzzy, een blokfluitgroep en het smartlappenkoor De Waterlanders. In de links hieronder kun je meer informatie over de verschillende afdelingen vinden.

Via de vereniging kun je de blaas- en slagwerkinstrumenten leren bespelen die in een harmonieorkest of in een slagwerkgroep thuishoren. De beste muziekdocenten die in het Westland te vinden zijn, leren je alles. De theorie, maar natuurlijk ook het bespelen van het instrument zelf. De vereniging biedt jou de mogelijkheid om in een aantal jaren de muziek- of slagwerkdiploma’s A, B en C te halen. Wil je het D-diploma halen? Dan begeleiden we jou naar de top van de amateur muziek.

Muzikanten van de orkesten repeteren op donderdagavond, het koor op de vrijdagavond. De slagwerkgroep PerQzzy heeft geen vaste oefendag, maar oefent projectmatig.

Lijkt het je leuk om een muziek- of slagwerkinstrument bij ons te bespelen, of wil je bij ons komen zingen? Neem dan contact met ons op!

Onze Afdelingen

Muziek vereniging st. Gregorius heeft veel te bieden, zie hieronder de verschillende afdelingen.

HaFaBra

Wanneer een leerling muzieklessen op een blaasinstrument volgt, kan hij of zij vaak na een aantal jaren een HaFaBra-examen doen. Deze examens zijn er in 4 oplopende gradaties van moeilijkheid: A, B, C en D. Op het moment van het eerste examen A bespeelt de leerling een muziekinstrument op beginnersniveau.

Bij st. Gregorius is het mogelijk om lessen te volgen voor verschillende instrumenten. Klik hier als je meer wil weten over de muzieklessen.

Waarom bij ons

Reden 1

Muziekvereniging st. Gregorius heeft een heel divers aanbod voor het maken van muziek voor jong en oud!

Reden 2

Er worden veel leuke optredens georganiseerd bij alle afdelingen. Aan het einde van het jaar wordt SingSingSing met heel de vereniging georganiseerd.

Reden 3

Zonder drank geen klank! Naast serieus muziek maken is er tijd om gezellig wat te drinken tijdens de pauze en na de repetitie.

Wilt u ook muziek maken?