De slagwerkgroep PerQzzy bestaat uit een groep jonge enthousiaste slagwerkers van ongeveer 7 tot 21 jaar.

Alle slagwerkers krijgen privéles op woensdagmiddag en -avond in Kwintsheul. Lessen volgen in ‘s-Gravezande is (beperkt) mogelijk.

De vereniging biedt de mogelijkheid om erkende (theorie en praktijk) slagwerkdiploma’s A, B en C te halen. Je kunt de opleidingsrichtingen ‘gewoon slagwerk’ en/of ‘melodisch slagwerk’ volgen.

Onze docent Anneloes geeft naast privélessen, ook groepslessen aan de slagwerkers. De groepslessen worden altijd in Kwintsheul gegeven, meestal in de weekenden. Niet elke week, want er wordt projectmatig toegewerkt naar nieuwe optredens.

Voor elk groot optreden wordt een ander programma ingestudeerd. Na de grote successen van afgelopen jaren met trommelen op djembé’s, speelt PerQzzy nu veel op Braziliaanse samba percussie instrumenten. Samba is nog steeds hot, maar ook met ‘melodisch’ is PerQzzy heel erg succesvol.

Als slagwerker doe je niet alleen mee met repetities voor podium- en buitenoptredens van de slagwerkgroep, maar kun je ook alle slagwerkinstrumenten bespelen in het Startersorkest en in het Harmonieorkest. Genoeg mogelijkheden om je talenten te ontwikkelen!

Onze Afdelingen