Informatie over muziek-, of slagwerklessen

Lijkt het je leuk om een blaasinstrument of slagwerk bij muziekvereniging St. Gregorius te bespelen, wil je informatie over lessen, je opgeven voor lessen, of informatie over de vereniging? Neem dan contact op via de onderstaande mailadressen.

Algemene informatie over de vereniging kan je opvragen door je vraag te mailen naar info@st-gregorius.nl  

Gevolgen Corona

Door ‘Corona’ zijn veel muziek- en slagwerkdocenten ander werk gaan en blijven doen.
Het gevolg hiervan is dat de docenten die nog in het Westland werken, niet meer in alle kernen les kunnen geven. Door reistijd te beperken kan er meer les gegeven worden.

Het nadeel hiervan is dat iemand die muziek- of slagwerk-les wil volgen kans maakt dat hij, of zij moet reizen.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Daar waar we vroeger in Kwintsheul slecht op één moment in de week een bepaalde les konden aanbieden, is nu de keus ruimer wat betreft lesdagen en
lestijden, waardoor vaker andere activiteiten, zoals sport, naast muziek beoefend kan worden.

Kwaliteit lessen

De muziek- en slagwerklessen worden voor samenwerkende muziekverenigingen gegeven door de SRMO (Stichting Regionaal Muziek Onderwijs). De docenten van de SRMO die voor ons de lessen verzorgen hebben allemaal een conservatorium achtergrond (Master of Bachelor).  

Lessen blokfluit

Voor informatie over de lessen op blokfluit kan je mailen naar: muzieklessen@st-gregorius.nl

De lessen blokfluit worden bij voldoende aanmeldingen op woensdag- of vrijdagmiddag gegeven in de Kastanjehof in Kwintsheul.

De kosten van de cursus zijn 55,00 euro voor 15 lessen, dit is inclusief gebruik blokfluit en lesboek. Doorgaan na de 15 kennismakingslessen kan ook. Een heel jaar lang groepslessen volgen kost 160,00 euro.

Lessen slagwerk

Voor informatie over de privéslagwerklessen kan je mailen naar: slagwerkgroep@st-gregorius.nl Slagwerklessen worden gegeven op drumstel, of op melodisch, gestemd en ongestemd slagwerk.

De slagwerklessen worden op verschillende plaatsen in het Westland gegeven. Voor Kwintsheul (Kastanjehof) geldt momenteel een wachtlijst. Andere locaties zijn onder andere De Veiling in Poeldijk (Pius X) of De Vang in Wateringen (Phoenix).

In plaats van privéles wordt gemiddeld 1x per maand groepsles gegeven op woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur in de Kastanjehof in Kwintsheul. Samen met andere slagwerkers oefen je voor optredens en ben je ‘automatisch’ lid van PerQzzy Kwintsheul.

Lessen blaasinstrument 

Mail voor informatie over lessen op een blaasinstrument naar muzieklessen@st-gregorius.nl (klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, hoorn, trompet, trombone, euphonium en tuba)

Lessen/lesdagen in Kwintsheul:
Op dit moment wordt alleen op donderdag muziekles gegeven van 16 – 21 uur op koperinstrumenten zoals hoorn, trompet, trombone, euphonium en tuba.

Andere lessen worden momenteel buiten Kwintsheul gegeven, vraag informatie op via de mail.