Informatie over muziek-, of slagwerklessen

Lijkt het je leuk om een blaasinstrument of slagwerk bij muziekvereniging St. Gregorius te bespelen, wil je informatie over lessen, je opgeven voor lessen, of informatie over de vereniging? Neem dan contact op via de onderstaande mailadressen.

Algemene informatie over de vereniging kan je opvragen door je vraag te mailen naar info@st-gregorius.nl  

Kwaliteit lessen

De muziek- en slagwerklessen worden voor samenwerkende muziekverenigingen gegeven door de SRMO (Stichting Regionaal Muziek Onderwijs). De docenten van de SRMO die voor ons de lessen verzorgen hebben allemaal een conservatorium achtergrond (Master of Bachelor).  

Lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV)

Voor informatie over de lessen op AMV kan je mailen naar: muzieklessen@st-gregorius.nl

De AMV-cursus wordt bij voldoende aanmeldingen op donderdagmiddag gegeven in de Kastanjehof in Kwintsheul.

De kosten van de startcursus zijn 50,00 euro voor 15 lessen, dit is inclusief gebruik blokfluit en lesboek. Doorgaan na de 15 startcursus kan ook met een vervolg cursus en 60,00 euro.

In de schoolvakanties is er geen les.

Lessen slagwerk

Voor informatie over de privéslagwerklessen kan je mailen naar: slagwerkgroep@st-gregorius.nl Slagwerklessen worden gegeven op drumstel, of op melodisch, gestemd en ongestemd slagwerk.

De slagwerklessen worden op verschillende plaatsen in het Westland gegeven. Voor Kwintsheul (Kastanjehof) geldt momenteel een wachtlijst. Andere locaties zijn onder andere De Veiling in Poeldijk (Pius X) of De Vang in Wateringen (Phoenix).

In plaats van privéles wordt gemiddeld 1x per maand groepsles gegeven op woensdagavond van 19:00 – 21:00 uur in de Kastanjehof in Kwintsheul. Samen met andere slagwerkers oefen je voor optredens en ben je ‘automatisch’ lid van PerQzzy Kwintsheul.

Lessen blaasinstrument 

Mail voor informatie over lessen op een blaasinstrument naar muzieklessen@st-gregorius.nl (klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, hoorn, trompet, trombone, euphonium en tuba)

Lessen/lesdagen in Kwintsheul:
Op dit moment wordt alleen op donderdag muziekles gegeven van 16 – 21 uur op koperinstrumenten zoals hoorn, trompet, trombone, euphonium en tuba.

Andere lessen worden momenteel buiten Kwintsheul gegeven, vraag informatie op via de mail.