Het Harmonieorkest is het oudste onderdeel van onze vereniging. Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer dertig enthousiaste muzikanten. De gemiddelde leeftijd van de muzikanten ligt rond de dertig jaar.

Een harmonieorkest is een orkest dat bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. We hebben het dan over koperblazers, houtblazers en slagwerkers. Een harmonie vervult een sociale functie onder andere door het spelen tijdens het dorpsfeest en huldigingen.

Natuurlijk geven wij ook uitgebreide concerten, bijvoorbeeld in samenwerking met koren of een popband. Het Harmonieorkest heeft een breed repertoire, dit repertoire varieert van popmuziek tot de wat zwaardere muziekstukken. Zo heeft het harmonieorkest muziek van Michael Bublé op de standaard gehad, maar ook stukken van Bach.

Iedere donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur wordt er gerepeteerd in het Dorpshuis Kastanjehof, Kerkstraat 43a, 2295 LB Kwintsheul

Kom gerust een keer kijken als het je leuk lijkt om bij ons harmonieorkest te spelen. Neem hiervoor contact op met het harmonieorkest: harmonieorkest@st-gregorius.nl

Onze Afdelingen