Publiek v2

Kinderboeken Concert

Zondagmorgen 8 oktober jl. opende muziekvereniging St. Gregorius de huisdeuren van dorpshuis De Kastanjehof om te laten zien dat thuis ook een mooie plek kan zijn waar (samen) muziek gemaakt kan worden. En dat muziek en verhalen heel goed met elkaar samengaan en elkaar zelfs kunnen versterken.
Voor de allerjongsten werd een verhaaltje verteld over Nijntje die naar de dierentuin ging. De muzikanten lieten horen hoe een kat, leeuw, kameel en het paard door muziek werd uitgebeeld.
Daarna werd het publiek door het orkest meegenomen in een verhaal over het huis van iemand anders, namelijk dat van een bijzondere schrijver. Want boeken ontstaan niet zomaar, ze moeten eerst geschreven worden. Twee jonge acteurs lieten zie hoe het er bij deze schrijver thuis aan toe ging en of hij anderen wist te inspireren. Het verhaal werd geschreven door een van onze muzikanten, de muziek gecomponeerd door een andere muzikant van ons.
Het sprookje van Rapunzel werd in delen verteld en tussendoor werd door de harmonie de muziek uitgebeeld wat Rapunzel allemaal meemaakte. Gelukkig werd afgesloten met een vrolijk stuk omdat de prins en Rapunzel elkaar toch nog vonden en nog lang en gelukkig leefden.
Ook Disney was er bij. Tijdens het spelen van één nummer hadden we gastmuzikanten. Drie kids uit het publiek mochten op fluitjes een stukje meeblazen.
We hebben na dit concert afscheid genomen van onze dirigent Jesse, die bijna 7 jaar voor het orkest heeft gestaan. Na een muzikaal afscheid van de dirigent door het orkest, konden kinderen muziek instrumenten uitproberen en die kans lieten ze zich niet ontzeggen.
Het was een druk bezocht concert (volle bak) en het was leuk om heel veel kinderen binnen te hebben, trouwe bezoekers weer te zien, maar ook veel nieuwe gezichten. Dat ze genoten hebben bleek wel uit het daverend applaus dat de muzikanten kregen.